petak, 26. rujna 2008.

MLADENA BAJIĆA ZA SUCA USTAVNOG SUDA R.H.!!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist, Brtonigla                                               14. 11. 2007.

 

Uredništvu amac.hrvati-amac.com

Komu Treba: Mr. Vincentu Degertu, amabasadoru EK/EU, Zgb.                                

 

(kako nam «Udbaška imperija uzvraća udarac!»)

MLADENA BAJIĆA ZA SUCA USTAVNOG SUDA R.H.!!                                             ( Kad može Aldo Radolović, može i Mladen Bajić!)

 

            Nedavno je, prije tri tjedna, Aldo Radolović (konačno) izabran za suca Ustavnog suda R.H. Za one koji ne znaju tko je Aldo Radolović, evo uvodne informacije: dr. sci. Aldo Radolović je predsjednik Županijskog suda u Puli i na Pravnom fakultetu u Rijeci predaje jedan ili dva predmeta iz svoje struke. Ja sam ga nažalost dobro upoznao, jer sam upravo zbog njega, odnosno «zbog njegove pristranosti, njegovog neurednog obnašanja sudačke dužnosti, i namjernog odugovlačenja sudskog postupka» (citiram moju Pritužbu protiv Radolovića predsjedniku Vrhovnog suda R.H. Branku Hrvatinu od 10. siječnja 2007.g., na koju još nisam dobio nikakav odgovor) prije tri dana u Općinskom sudu u Bujama imao već 26. suđenje u tri i pol godine. Naime, nikako ne mogu, već četiri godine, iseliti iz moje dvorišne kuće jednog notornog ... švercera, kamatara, zgubidana ... uz to i lažnog hrvatskog branitelja iz okolice Zadra, koji mi duguje već preko 130.000 kuna od neplaćene stanarine, uzurpacije čitave moje imovine, neplaćenih režijskih troškova, itd., jer našim Općinskim sudom u Bujama iz pozadine vlada jedan moćni i bradati udbomafijaški odvjetnik, od kojeg drhte i bježe gotovo svi odvjetnici na Bujštini! Navodno je taj «Bradonja» pobjegao iz Osijeka 1991.g., gdje je navodno bio zamjenik državnog tužioca. A pobjegao je čim je osjetio da mu je za petama general Branimir Glavaš. To je priča koju je taj «Bradonja» sam proširio po Umagu. Provjerio sam tu priču u Osijeku i pokazala se lažnom! Inače, taj je «Bradonja» morao pobjeći i iz Umaga u Portorož, čim je propala Manolićeva i Mesićeva parlamentarna urota protiv prvog predsjednika Hrvatske dr. Franje Tuđmana krajem proljeća 1994.g. A to je znakovito!

Naime, nimalo slučajno, tome Bradonji u svemu pomaže i Općinsko državno odvjetništvo u Bujama (ODO Buje), u kojemu stoluju sve neka poznata udbaška imena: jedno iz Pule i dva iz Doboja u Bosni. Žalio sam se ja zbog toga i Mladenu Bajiću, Glavnom državnom odvjetniku u Zagrebu, ali moš' mislit: UDBI SE ŽALIŠ, UDBA TE TUŽI, UDBA TI SUDI! Pa se ja pitam: kad može Aldo Radolović biti sudac Ustavnog suda R.H., zašto onda ja ovdje i sada ne bih predlažio i Mladena Bajića za suca Ustavnog suda R.H.?!! Njih dvoje su tako dobro uigrani «krivosudni» tandem, da ih je škoda razdvajati! A u Ustavnom sudu ih ionako čeka ustavni sudac Mario Kos koji je Radoloviću prije dvije i pol godine pomogao krivotvoriti izbore za lokalnu i regionalnu samoupravu u mojoj općini Brtonigla (kojom također neprikosnoveno vlada isti taj udbomafijaški «Bradonja» iz gornje priče, štiteći, servsirajući, pomažući i podstičući enormni katastarski i Z-K kriminal IDS-a u našoj minijaturnoj općini!). To već preko godinu dana po našoj Prijavi istražuje Bajićev «USKOK», kojega koči sam Mladen Bajić. Znači, ništa od toga!

 

            Za g. Damira Kajina je Aldo Radolović neupitni «moralni autoritet» (Glas Istre, od 11. srpnja 2007.), i kao takav «dobitak za hrvatsko pravosuđe», iako «gubitak za Županijski sud u Puli». Tak normaljno (za tovarišča Kajina, bivšeg naprednog i vodećeg komsomolca iz Buzeta), jer je Aldo Radolović znalački, drsko i vješto štitio IDS-ov stranački kriminal u Istri svih ovih pet, šest ili sedam godina! Navest ću ovdje samo nekoliko očitih primjera: «Arenaturist», Dragonera (u tome mu je pomagao Kajin svojim čuvenim «amandmanima»), Barbariga, Vodnjan, Premantura, Runjačica, Medulin, Ližnjan, Poreč, Grožnjan, Brtonigla ... i na kraju Pićan, itd. A sada se opasno zamutilo oko brodogradilišta «Uljanik» u Puli, čiji se kapital već nekoliko godina spretno odliva u već privatiziranu i sestrinsku «Uljanik Plovid-bu» menadžera Dragutina Pavletića i Karla Radolovića. A Aldo Radolović i njegov Glas Istre su se pobrinuli da to ne dođe u javnost, «jer je javnost smrt za mračne snage!». Boje se Aldo Radolović i Glas Istre «da se Vlasi ne dosjete»! Međutim,... ljudi se kad-tad ipak dosjete!

Citirat ću ovdje dio izvrsnog članka najboljeg istarskog novinara Dražena Majića u Glasu Istre od 29. rujna 2006.g. «Gospodari istarskog pravosuđa» (nakon kojeg je Dražen Majić dobio trenutni otkaz, zajedno s Glavnom urednicom Enom Ambrozić i još pet novinara!): «Suđenje Ivanu Heraku, Đaniju Bažonu i Igoru Mlinaru za zloporabe položaja i ovlasti, u slučaju započetom  pred Općinskim sudom u Pazinu u listopadu 2000.g., ni nakon šest godina nije prioritet na (Županijskom, op. A.R.J.) sudu u Puli .... održano je 56 glavnih rasprava, 20 puta je rasprava odgađana, šest puta je počinjala iznova, sedam je puta zatraženo izuzeće županijskog državnog odvjetnika (Vlatka Nuića, op. A.R.J.) i njegovih zamjenika, 13 puta raspravnog suca, sudskog vijeća i svih sudaca i predsjednika Županijskog suda u Puli». itd., itd. Rezultat? Ta čuvena trojka je prije dva mjeseca oslobođena optužbe, a Đani Bažon, koji je bio osumnjičen za pronevjeru 23,5 milijuna kuna, danas je član tročlane uprave udbaškog Glasa Istre! Dakle, dva Žmaka i jedan Bažon! Sapienti sat!

            Dakako, sve je to bilo moguće tek nakon što je Mladen Bajić sredinom mjeseca studenog 2005.g. smjenio Županijskog državnog odvjetnika Vlatka Nuića! Dakle, opet taj dobro uigrani «krivosudni» tandem Radolović–Bajić! 

            I o tome je sjajni novinar Dražen Majić napisao jedan svoj izvrsni članak u Glasu Istre 22. studenoga 2005.g. pod naslovom «(Županijskog državnog odvjetnika) Vlatka Nuića makla politika zbog protivljenja rasprodaji istarske zemlje.

Tom članku je prethodio i izvrsan članak tadašnje Glavne urednice Glasa Istre Eni Ambrozić pod naslovom «KSENOFOBIJA PREDSJEDNIKA PULSKOG ŽUPANIJSKOG SUDA», u Glasu Istre od 13. listopada 2005.g., koji je izazvao provalu patološkog bijesa Alda Radolovića, jer je to bio njen izravan odgovor na njegov tekst «Glas Istre je godišnji susret sudaca Istre popratio na posve neistarski način».

Dakle, eto nam prave slike predsjednika Županijskog suda u Puli. On je notorni IDS-ov ksenofob (prije svega prema Hrvatima u Istri koji su došli «priko Učke!); on mrzi svoje studente iz Istre koji su «Neistrijani» i koje on zbog toga stalno obara na ispitima; on je naprosto poludio kada je pročitao moju «uvodnu besjedu» na suđenju s glavnim tajkunom IDS-a u Brtonigli Francom Cattunarom, koji me uz pomoć onog «Bradonje» također sudski proganja, jer sam «Neistrijan», jer sam tvrdi i deklarirani Hrvat, uz to i vrlo poznati publicist, najžešći protivnik njegovog IDS-a od njegovog osnivanja u Galižani kod Pule 19. siječnja 1990.g., a uz to sam bio i jedini otvoreni i javni protivnik osnivanja minijaturne talijanaške Općine Brtonigla iz 1993.g. O tome svjedoči moja tadašnja polemika u Glasu Istre s prvim predsjednikom Općine Brtonigla Tulliom Fernetich-em.

Sve su to razlozi zbog kojih Aldo Radolović (jednako kao i Mladen Bajić!) namjerno drži sve sudske predmete otvorenim, blokiranim i paraliziranim, kako bi nas po starom udbaškom receptu držao pod svojom hipotekom, kako bi nas mogao ucjenjivati, pritiskati i terorizirati, te tako vršiti pritisak na našu slobodu, naše djelovanje, pa čak i naše postojanje!

Upravo zbog svega navedenoga, Aldu Radolovića je u lipnju ove 2007.g. novinarka Marina Vukšić u opširnom intervju-u postavila dva krucijalna pitanja. Prvo: «Zakonom o sudovima uveden je institut prava na suđenje u razumnom roku, a postupci na hrvatskim sudovima i dalje traju beskonačno»; i drugo: «Institut prava na suđenje u razumnom roku predviđa i financijsko obeštećenje onih koji (pre)dugo čekaju na epilog sudskog postupka. Ministarstvo pravosuđa je lani po toj osnovi građanima isplatilo čak 3,5 milijuna kuna, a čak 750.000 kuna otpada na Županijski sud u Puli!». Znači, jedna četvrtina svih odugovlačenja i blokada suđenja u Hrvatskoj otpada na Alda Radolovića!! Na to je Radolović odgovorio nešto u poznatom fiškalskom bla-bla stilu, da bi na kraju rekao nešto ipak suvislo: «To je sudska patologija koja mora nestati».

 

A što ja tvrdim već skoro četiri godine nego da ta sudska patologija mora nestati, prije svega u šest mojih žalbi dvjema ministricama pravosuđa, a potom i u svojim publicističkim člancima, a to ću nastaviti još četiri godine, ako Bog da! Naime, teško da će ta «sudska patologija» nestati sve dok se u našoj Državi Hrvatskoj UDBA, KOS i UDBOMAFIJA ne proglase zločinačkim organizacijama!

            Jedino tada će nas sveprisutni Damir Kajin prestati gnjaviti svojom čestom i navodnom «istrijan-skom ugroženošću», na što sam ja jednom reagirao svojim tekstom «Jesu li Franco Cattunar i g. Damir Kajin doista 'diskriminirani od 28. rujna 2006.. Odmah nakon toga je Aldu Radoloviću smjesta eksplodirao njegov prekotlačni ventil, jer je u tom članku pisalo i ovo: «ja neću dozvoliti da mene kao Hrvata takvi kao Franco Cattunar diskriminiraju i maltretiraju kao stranca u mojoj vlastitoj Domovini!». I «neću dozvoliti da me pretvore u najnižu i diskriminiranu nacionalnu manjinu u općini Brtonigla! Upravo stoga je Aldo Radolović munjevito reagirao i smjesta poništio Djelomičnu presudu Općinskog suda u Bujama, kojom je prije tri godine bilo nalaženo iseljenje mog podstanara iz moje kuće! I tako se sve nastavilo još više od godinu dana i tko zna koliko će sve to još trajati. A nije samo taj predmet u pitanju: tu je još nekoliko sličnih, usko povezanih i vješto multipliciranih predmeta u kojima mi «UDBAŠKA IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC». I svemu tome kumuje Mladen Bajić, a sve po nalozima onog čekinjavog «Gedže s Pantovščaka»! A iza njega, onako iz pozadine ili iz bunkera ispod Pantovščaka, cereka mi se «Veliki majstor svih hulja», čije ime i ne moram reći, jer svi Hrvati dobro znaju da je riječ o bivšem Titovom i Rankovićevom zločinačkom komandantu logora smrti na Golom otoku, na kojem je bilo zatočeno 53.000 Titovih protivnika. Sapienti sat!

 

            Na kraju, ja ipak predlažem Mladena Bajića za suca Ustavnog suda R.H. Kad može Aldo Radolović, onda može i Mladen Bajić. Naš Ustavni sud je po svemu sudeći postao posljednje utočište društva «Braća Bajići», dakle svih onih koji su, kao i Radolović u Istri, štitili ogromni udbomafijaški kriminal i INI i progonili poštenu i hrabru Vesnu Balenović, štitili ogromni udbomafijaški kriminal u Riječkoj banci, štitili ogromni kriminal direktora brodogradilišta «Viktor Lenac» u Rijeci, štitili više od 15 godina veliko i drsko Marinovićevo kamatarenje u Zadru i njegovo «bankarsko» i odvjetničko servisiranje zadarske narkomafije, itd. Povrh svega su «Braća Bajići» obustavili brojna suđenja protiv srpskih ratnih zločinaca, najprije protiv 65 takvih osoba u 2001.g.,a potom  su 2002.g dali oprost i obustavili istrage protiv 249 osoba srpske nacionalnosti, te na kraju i protiv više od 200 osumnjičenih osoba srpske nacionalnosti zbog ratnih zločina u Vukovaru 1991.g. Mladen Bajić očito sam odlučuje kad će koga i za što optužiti, on određuje tajming kad će nešto biti servirano udbaškim novinarima da naprave veliki  pritisak na  našu javnost i na naše pravosuđe, on režira suđenja našim generalima, itd. Pa zar to nije dovoljno i po zasluzi da i on, kao i Aldo Radolović, postane sudac Ustavnog suda R.H.?! Dakle, kad se već vraćaju komunističke i staljinističke sudske lakrdije, onda jedna više ili manje ionako ništa ne znači.

 

Uostalom, sve je to ionako prljava politička mućka, dogovorena u krugu: Mesić-Račan-Šeks-Sanader, pod budnim okom «Velikog meštra svih hulja». Nažalost, sve je to Anto Đapić mirno gledao i prešutio, kako u našem Saboru, tako sada i u predizbornoj kampanji, iako sam ja njegovom klubu zastupnika slao sve ono gore spomenuto, a i mnogo više toga. Pa ipak, ja ću u mojoj izbornoj jedinici glasovati za njegov HSP i to samo zato što je drugi na njegovoj listi naš umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo! Jer se nadam da će konačno na čelo Hrvatske stranke prava doći jedan veliki i pravi hrvatski pravaš! A dotle, ja im poručujem:

 

                                    Smrt Udbofašizmu – Sloboda hrvatskom narodu!!

 

                                                                                                                                                                                    Semper Paratus Croatiae

                                                                                                                                                            Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

                                                                                                                                                                                    (hrvatski socijal-radikal)

Nema komentara: